Roeland Hoefsloot

‘Een ontmoeting met innerlijke stilte’

door Roeland Frank Hoefsloot

Even wandelen en tot rust komen in deze prachtige tuin in Oud-Drimmelen, kijkend naar  kunstzinnige beelden in het groene landschap die me met blijdschap aanstaren. Het zijn overwegend vreugdevolle mensfiguren gemaakt van drijfhout en keramiek.

En wat hebben ze het daar naar hun zin. Ze ervaren ruimte, rust, kalmte en vooral aandacht. Ze zien dat voorbijgangers de tijd nemen om wezenlijk contact met ze te maken. Er is niet zelden een twinkeling van blijdschap, ontroering en verwondering in de ogen van de toeschouwer te zien.

Af en toe voelen de beelden een zachte hand over hun hoofden strelen en horen ze spreken over de natuurlijke kleuren die hun lijven sieren. Het liefst zouden ze zelf uren willen vertellen over de omzwervingen van hun houten lijven in oceanen, rivieren en stuwmeren.  Ze zouden willen vertellen over hun keramische hoofden die liefdevol tot leven zijn gewekt met aandacht en vakmanschap. Ze zouden willen vertellen hoe de maker gezeten aan een draaischrijf eerst een pot van klei draait en deze dan boetserend van binnenuit een persoonlijkheid geeft die aansluit bij de kleur en vorm van het drijfhout, maar ook bij culturen waar  de maker diep verbinding mee voelt. Vooral de Maoricultuur van zijn geboorteland Nieuw Zeeland.

De maker werkt net zo lang aan de compositie van de klei en het hout totdat het beeld klopt! Het beeld klopt als de maker innerlijk stil wordt en voor een moment verdwijnt in

‘niet doen’ in stilte.

In de stille natuur van Oud-Drimmelen gaan de beelden op een wonderlijke manier hun verhaal vertellen. Gun jezelf een ontspannen wandeling in deze prachtige tuin, slenter en verwonder je over de schoonheid van deze met liefde vormgegeven plek en geniet van de kunst.

Hare mai: Van harte welkom

Roeland Frank Hoefsloot

Roeland is kunstzinnig dynamisch coach, orthopedagoog, kunstenaar en medeoprichter van ‘De Kleine Tiki’, een school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling te Breda. www.dekleinetiki.nl   Hij heeft een atelier in Breda en in Normandië.

Contactgegevens: info@roelandhoefsloot.nl