Onze visie

Atelier Moeder Aarde staat voor creativiteit en aandacht voor de Natuur. Werken met natuurlijk materiaal en verantwoord omgaan met onze Aarde.

Atelier Moeder Aarde is een viltatelier op een monumentale boerderij in Oud Drimmelen, Noord Brabant. Drie middagen per week is het sfeervolle winkeltje van Atelier Moeder Aarde open. Hier kunt u een grote diversiteit van handgemaakte creaties bewonderen van diverse makers.

Een ander opmerkelijk aspect van Atelier Moeder Aarde is het herontdekken van het plantaardig verven. In de tuin staan diverse verfplanten. Ook tijdens het verfproces wordt er rekening gehouden met het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Dit proces resulteert in een natuurlijk warme kleurvariaties die een verhaal vertellen over de seizoenen, de omgeving en de natuur zelf. Tijdens een winkelbezoek kan Bianca hier meer over vertellen en laten zien.

Leven op het platteland

Rond de boerderij lopen wat mini schapjes. Het zijn Ouessant schapen. Dit ras is door natuuromstandigheden zo klein is gebleven. Bijna ieder jaar kommen er wat lammetjes bij. Van de geschoren wol van haar schaapjes maakt Bianca decoratieve vachtjes. 

Vaak kreeg Bianca wol cadeau van schapenhouders uit de buurt, maar niet alle wol is geschikt om te vilten. Het meeste werk zit in het schoonmaken van de wol. Schapen die in de winter in een stal staan, hebben vaak een slechtere kwaliteit wol en veel meer strootjes in de vacht. Bianca koopt wol selectief in bij schapenhouders van natuurkudden in Tirol, Engeland, Zweden en Noorwegen.

Naast het vilten en spinnen van ruwe wol werkt ze ook met diervriendelijke zachte merinowol, zijde, kasjmier, mohair, bananenvezels, handgesponnen art yarns en diverse textiele. 

Bianca maakt kleding van handgevilte merinowol en zijde. Uniek, milieuvriendelijk en heel persoonlijk. 

Ook maakt ze kunstzinnige lampen en grote wandkleden waarbij ze natvilten combineert met vachtvilten, nunovilten, invilten van artyarns en borduurtechnieken. 

In haar winkeltje vindt u ook producten van andere creatieve makers, als voorbeeld waldorfpoppen of hand geweven en gebreide sjaals. 

Van jongs af aan was ze bezig met handwerken, patronen maken en schilderen. Naast haar academische kunstopleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam heeft ze lessen gevolgd bij diverse viltkunstenaars. Vilten is fascinerend en zo veelzijdig.

In haar workshops deel Bianca graag haar kennis in de vilttechnieken en geniet ze samen met de cursisten en stagiaires van al het moois wat er mag zijn.