Kunst Expositie en Workshops ” Natuurlijk Mooi”

Kunst als verbinding tussen de mens “in de natuur” en “met de natuur”

Vrijdag 17 mei tot en met zondag 26 mei 2024, inclusief het Pinksterweekend.

Locatie Oud Drimmelen 4 en 5 “De Plek om te zijn “en “Atelier Moeder Aarde”

Wat was het prachtig wat was het mooi . Wist U dat onze kunstenaars veelal een eigen atelier bezoek mogelijk maken en dat u bij velen ook een workshop direct bij de kunstenaar zelf kunt volgen ? Zoek in de lijst van deelnemende kunstenaar en ga direct naar hun website.

Ook bij Atelier Moeder Aarde kunt u het hele jaar door na aanmelding workshops volgen. Kijk hiervoor na de hoofdsite van Atelier Moeder Aarde.

Nabeschouwing Kunstexpositie en workshops “Natuurlijk Mooi”, oud Drimmelen, mei 2024 ( nog niet compleet )

Hieronder de vooraankondiging van mei 2024:

Een zorgvuldig selecteerde groep van 38 kunstenaars , exposeert in de Drimmelense polder. Ze creëren kunst met respect voor de natuur, vaak letterlijk “in de natuur” of “met de natuur”.
We verbinden en werken samen en hebben inmiddels een breed pallet van kunstwerken in de expositie, variërend van o.a. verfijnd textielwerk, natuurkunst, viltkunst, schilderijen, tekeningen, keramiek, beelden, installaties, papierkleikunst en sieraden.
Gedurende 10 dagen kunt u kunst ervaren en kopen in deze sfeervolle omgeving met prachtige buitenlocaties en verrassende en sfeervolle plekken binnen. Kom kijken, voelen, en ervaar wat “Natuurlijk Mooi” voor u kan betekenen.

Naast de doorlopende kunstexpositie kunt u onze kunstenaar ook echt ontmoeten tijdens een meet en greet of in een van de vele workshops. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van al dit moois in een prachtige omgeving en een stilte plek opzoeken of juist geïnspireerd raken door een demonstratie of meedoe activiteit. We bieden de mogelijkheid, gasten kennis te laten maken met verschillende manieren van zelfontdekking.

Voor kinderen zal er ook veel te ontdekken en te doen zijn. Doe mee aan de speurtocht naar bevers en vogels en speciaal voor kinderen. ( doorlopend )

In de voortuin van “Atelier Moeder Aarde “ staat een kleine tipi en kun je meehelpen met het versieren van de tipi en het bouwen van een labyrint of punniken aan een meiboom. Tijdens Natuurlijk Mooi wordt het reuze gezellig in ons achtertuin. We maken een gezamenlijk kunstwerk op een reuze weefgetouw en je kunt weken op een reuze punnik. Dit zijn doorlopende activiteiten. Bij Atelier Moeder Aarde ontdek je diverse manieren van textielbewerking, maak je kennis met plantaardig (zon)verven. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei kom en is er een mini textielmarkt met uniek handwerk en kleding.

In de uitgestrekte tuin van “De Plek om te zijn” kunt u heerlijk rondlopen en veel diverse kunstwerken zien. Er staat een grote tent en een gezellige kas waar regelmatig, op van te voren aangegeven tijden, demonstraties en meet en greet met de kunstenaars gegeven worden, zoals papierkunst maken door het opkneden van papierklei, vlecht technieken, sterren kijken door een heuse telescoop. Doorlopende activiteiten zijn, leer meer over bijen, uilen en schapen en bekijk het dagelijkse door een vergrootglas. Op de wandelpaden bij het kerkhofje van Oud Drimmelen zullen ook regelmatig kunstenaars aan het werk zijn. meer info .

Openingstijden Expositie: dagelijks gratis toegankelijk van 17 mei t/m 26 mei 2024
Maandag t/m zaterdag van 12:00- 20:00 u
Zondagen van 13:00- 18:00 u

We vragen geen commissiekosten aan onze kunstenaars, zodat u direct bij de kunstenaar voor een aantrekkelijke prijs iets unieks en waardevols kunt kopen. De expositie is gratis te bezoeken. Kom waar mogelijk met de fiets.

Wilt u alvast een inkijkje in het werk van de kunstenaars volg ons op sociaal media: Instagram en Facebook

Er is al zoveel moois om ons heen. Dit willen we graag met anderen delen en het inspireerde ons deze expositie te organiseren.

Meer over de organisatoren Cecile en Bianca

https://www.deplekomtezijn.nl
https://www.ateliermoederaarde.nl/