Bianca Harling

Bianca is een veelzijdig kunstenares.

Geboren in Duitsland en vanaf haar 18 de gewoond en gewerkt in Rotterdam. Bianca heeft een kunstopleiding op de Willem de Koning academie en een opleiding bij stichting Orion als heilpedagoog gedaan. Ze werkte jarenlang in verschillende werkplaatsen als groepsleider en oprichter (organisator) van atelier-groepen in de gehandicaptenzorg. Daarnaast maakte ze autonome kunst, vooral schilderijen en muurschilderingen en werkte ze als gastouder.

In juni 2017 verhuisde ze naar een monumentale boerderij op Oud Drimmelen in Noord-Brabant, een uniek wandel en fietsgebied op 10 minuten fietsen van het dorpje Drimmelen, dat grens  aan het bekende Brabantse natuurgebied “de Biesbosch”.

In 2018 heeft Bianca op Oud Drimmelen haar “Atelier Moeder Aarde” geopend. Al snel stonden haar eigen schapen in de voortuin en een buurvrouw leerde haar alles over de traditionele manier van wolbewerking. Bianca volgde verschillende lessen en workshops  bij viltkunstenaars en ontwikkelde zich verder in de textielkunst. 

Het oeuvre van haar werk is heel divers. 

 

schaap met lammetje