Workshops speciaal tijdens “Natuurlijk Mooi”, zie progamma hieronder:

Creative workshops op inschrijving, ontmoet de kunstenaar, natuurbelevenis, persoonlijk groei en laagdrempelige en educatieve en meedoe activiteiten, ook voor kinderen.

Bij interesse en vragen graag contact opnemen met de workshop aanbieder.

Loading Events

« All Events

“Schilderen met ei-tempera”, Maud Quaedvlieg

mei 22 @ 10:00 14:00

Iets spannends leren met natuurlijke verf?

Ei-tempera is één van de alleroudste verfsoorten en is de voorloper van olieverf en acrylverf. Het woord ‘temperare’ komt uit het Latijn, dat vermengen betekent. Eidooier is het bindmiddel waarmee natuurlijk poederpigment wordt vermengd.

Deze sneldrogende, doorschijnende verf heeft een heldere en krachtige uitstraling. Elke penseelstreek blijft zichtbaar en het is spannend doordat je heel langzaam transparante lagen over elkaar aanbrengt!

Je kent het misschien wel van klassieke iconen, maar in deze workshop steken we de schildertechniek in een eigentijdser jasje door de verf direct op het board aan te brengen.

Kom kennismaken met deze bijzondere verfsoort. Je mengt zelf je ei-tempera en maakt op klein formaat een schilderij op board.

Je hoeft niks mee te nemen, behalve een open mind en een portie geduld.

Waar:                                     De plek om te zijn – Oud Drimmelen 4 – 4924 EK Oud Drimmelen

Wanneer:                              Woensdag 22 mei tussen 10:00 tot 14:00 uur

Kosten:                                  € 50,- incl. diverse kleurenpigmenten, verse eieren, gebruik van vijzels, zeefjes, penselen, andere benodigde materialen en voorbehandeld schilderboard. Een biologische lunch is inbegrepen.

Wie:                                        Schilderdocent en beeldend kunstenaar Maud Quaedvlieg

Aanmelden:                         Via website

€50 incl. biologische lunch