Workshops speciaal tijdens “Natuurlijk Mooi”, zie progamma hieronder:

Creative workshops op inschrijving, ontmoet de kunstenaar, natuurbelevenis, persoonlijk groei en laagdrempelige en educatieve en meedoe activiteiten, ook voor kinderen.

Bij interesse en vragen graag contact opnemen met de workshop aanbieder.

Loading Events

« All Events

“Poëzie in proces”, Thea Hennekens

mei 19 @ 13:00 13:20

Poëzie in Proces een presentatie/performance
Het publiek kan daarbij een onderdeel van het geheel worden.
Duur 10 tot 20 minuten

Wat houdtPoëzie in Proces in: 

Een gedicht wordt door iemand voorgedragen aan de aanwezige deelnemers of voor publiek.

Vervolgens wordt het gedicht, maar dat kunnen ook een aantal regels uit het gedicht zijn, een woord of een aantal woorden in de ruimte gebracht waarbij de ruimte betrokken wordt en deel gaat uitmaken van de presentatie, performance. Deze ruimte kan ook een plek buiten in de natuur zijn.

Alles wat vanuit de beleving van het gedicht een innerlijke impuls geeft kan op jouw unieke manier en mogelijkheden in de ruimte tot expressie komen. Woorden, zinnen kunnen worden herhaald. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van klank, geluid(en), muziek, muziek-instrumenten, takken, wind, gras, bloemen. Ook beweging, dans, vertraging, verstarring, verstilling, stilvallen, het niet meer weten; ook dit kan gebruikt worden en tot expressie komen tijdens het proces.

De aanwezige deelnemers of toeschouwers kunnen, als ze daartoe een impuls voelen, “inbreken” en deel gaan uitmaken van het gebeuren waardoor het een interactief proces wordt en de dynamiek veranderd.

Thea Hennekens 

Details

Date:
mei 19
Time:
13:00 – 13:20
Event Categories:
,